top of page
Search

Maandbrief september

Hé kleine muis,Sinds deze maand ben je 10 maanden bij ons en herberekend (vanaf je verwachte geboortedatum) werd je begin september 7 maanden oud.


Je bent vorige maand gestart in de crèche en oh boy, dat zullen we geweten hebben! Het was een maand vol snotneusjes, hoestjes en andere ongemakjes. Je had gedurende een aantal dagen koorts wat zorgde voor slapeloze nachten bij jou en mama & papa. Je kriebelhoestje erbovenop maakte het alleen maar erger en mama trok omwille van een vreemde uitslag met jou naar de dokter. Gelukkig waren het geen windpokken, daar zijn we (nog even) van gespaard gebleven! Daarnaast kwamen ook de eerste tandjes piepen en dat speelde je 's nachts eveneens parten. Het was dus een september to remember omwille van de vele slapeloze nachten! We houden ons hart al een beetje vast nu de herfst/winter eraan komt! Gelukkig blijf je ons steeds je mooiste glimlach schenken!Je bent de dagen in de opvang al goed gewoon ondertussen, want je eet er flink en slaapt goed. Wanneer mama je afzet begroet je de begeleidster enthousiast en ga je zonder omkijken mee spelen. Wanneer ik je terug kom halen, kan je geluk niet meer op! Een verse pamper is er dan te veel aan, het liefst van al spring je zo in mijn armen.


Elke woensdag ga je bij oma met je nichtje Maelynn. Jullie schelen slechts een aantal maanden van elkaar in leeftijd en genieten enorm van elkaars gezelschap. Zóveel dat jullie al helemaal op elkaars ritme zijn afgesteld; tegelijkertijd eten, tegelijkertijd slapen, ja... zelfs tegelijkertijd pampertjes vullen! Ocharme oma, maar jullie zijn daar in zulke goede handen!Sedert afgelopen week kan je gedurende een aantal minuten zelfstandig zitten! Ondertussen met speelgoed spelen vraagt nog veel energie. Je bent op de vloer trouwens niet meer te stoppen! Als een klein rupsje sluip je naar alles wat je aandacht trekt. Mama en papa mogen je geen minuut uit het oog verliezen.

Ook jouw mondje staat niet meer stil. Je vertelt hele verhalen aan iedereen die het horen wil. 'Dada' en 'neenee' spelen de hoofdrol in je vertelsels. Mama hoorde er al zo nu en dan een toevallige 'ma-ma' in!

Je leerde klappen in je handjes en bent ongelofelijk trots dat je dit nu kan. Dankzij jou zit de sfeer erin van 's morgens vroeg tot 's avonds laat!

Als we samen aan tafel zitten, krijg je stukjes brood om te eten. Het smaakt je wel en de meeste stukjes belanden vlot in je mondje. De kinderarts raadde ons aan om je korstjes of cracotjes te geven, omdat dat het best smelt in je mondje. Je houdt je flesje tegenwoordig zelf vast bij het drinken, ferm gemakkelijk voor mama en papa om gezellig naast jou een koffietje te drinken 's morgens.


We kregen een aantal corona-proof bezoekjes van vrienden en familie. Hoe fijn dat jij hen eindelijk mocht ontmoeten en kon trakteren op doopsuiker. Ook een date met je vriend Jules kon niet ontbreken deze maand!We gingen op controle bij de kinderarts en je verdiende al je punten! Qua motorische ontwikkeling beheers je zo ongeveer alles wat zou moeten. Wel is je hoestje nog niet volledig genezen en moet je een weekje aerosollen om er terug helemaal bovenop te geraken. Je werd nog eens gewogen en gemeten en dit was het verdict: 7,58 kg en 70,5 cm.


Voila, dit was september! Hopelijk blijven we in oktober wat gespaard van alle bacteriën!

2 comments

2 Comments


Christine Du Pont
Christine Du Pont
Oct 01, 2020

🥰❤️🥰

Like

Sara Lampens
Sara Lampens
Oct 01, 2020

💛💛

Like
bottom of page