top of page
Search

Maandbrief oktober

Dag Céleste muis,


Half oktober werd je 11 maanden oud en gerekend vanaf je herberekende leeftijd word je begin november 9 maand.

Het was een pittige maand, en dat is nog zacht uitgedrukt. Je had last van een hardnekkig hoestje en aerosolde zowat een halve maand lang. Niet je favoriete bezigheid, maar terwijl je op je gemak bij papa zat haalde mama alles uit de kast om je af te leiden en te entertainen. Daarbovenop deed je een oorontsteking waarvoor je neusdruppels en antibiotica moest nemen. Laten we zeggen dat mama de apotheek platliep voor jou deze maand...

Gelukkig ben je ondertussen opnieuw de oude. Nu je de ziektekiemen verslagen hebt, lijkt het alsof je meer energie hebt om nieuwe vaardigheden in te oefenen. Je zit nu echt stevig. Bij het rondsluipen ga je regelmatig op je knietjes zitten en zwaai je met je handjes in het rond. Je oefent handjes draaien wanneer we liedjes voor je zingen. 'Ma-ma' is je favoriete woordje en elke keer dat het uit je mondje komt smelt mama opnieuw (al roep je mij nog niet écht bewust). Papa is stiekem een beetje jaloers en grijpt elke kans om 'pa-pa' met je in te oefenen.

Wanneer we aan tafel zitten, eet je graag met ons mee. Je durft je keeltje weleens openzetten om achter een cracotte vragen. Je smult steevast van je groentepap en bent net een tikkeltje kieskeuriger op vlak van fruitpap. Appel en peer kan je wel steeds bekoren. 's Morgens en 's avonds drink je nog een flesje melk en je maakt het ons goed duidelijk wanneer je dorst hebt. Je neemt het flesje zo uit onze handen nog voor we het je kunnen geven.

Wat een happy kiddo ben jij toch! Volgende activiteiten brengen een brede smile op jouw gezichtje: liedjes zingen, kiekeboe, spelen met je nichtje Maelynn, Vito die je verwelkomt, klappen in de handjes en dansen op papa's schouders.

November belooft een bijzondere maand te worden, je wordt immers 1 jaar oud! Het ziet er echter niet naar uit dat je veel bezoekers zal mogen ontvangen.

Maar dat zal er ons niet van weerhouden om het in ons gezin dubbel en dik te vieren... !2 comments
bottom of page