top of page
Search

Maandbrief juni

Lieve Céleste,


In de helft van juni was je geboorte al 7 maanden geleden, wat vliegt de tijd toch!

Volgens je herberekende leeftijd (en de te verwachten ontwikkelingsstappen) werd je begin juni 4 maand oud.

Jouw agenda stond boordevol deze maand! Je ging naar het COS-Gent (centrum voor ontwikkelingsstoornissen) voor een nazicht en de opvolging van je ontwikkeling. Je kreeg opnieuw een prik bij de kinderarts en ook je begeleiders van Broos kwamen langs met heel wat tips voor mama en papa. (Broos biedt thuisbegeleiding aan ouders van prematuur geboren baby's)


Het valt ons op dat je:

- aan het begin van de maand begon om te rollen, maar je ene armpje zat nog in de weg om volledig op je buik terecht te komen. De kinesiste van Broos gaf ons oefeningen om hieraan te werken. En jawel, nu aan het eind van de maand is rollen je favoriete sport! Dit van rug naar buik, terugkeren naar je rug is nog moeilijk dus mag mama je verschillende keren per dag én nacht terug op je rug helpen

- enorm wroet in je bedje, vaak vinden we je omgekeerd en opgekruld in een hoekje terug

- echt alles in je mondje wil steken (ja, zelfs al je t-shirts en kleedjes mogen eraan geloven)

- veel meer aandacht hebt voor Vito, je harige vriend.

Je volgt hem met je blik en schenkt hem je mooiste lach.

Samen met mama volgde je een aantal online sessies mama-baby yoga. We leerden een leuk versje met bewegingen erbij, wat vond je het fijn om te doen! Tijdens de rustige yoga houdingen kon jij jezelf minder goed in bedwang houden, het liefst wiebel je (al-tijd) met je armpjes en beentjes in het rond!

Deze maand mochten we opnieuw meer buitenkomen. Mama en papa haalden alle gemiste etentjes en cappuccino's op terrasjes in.

De oma's zitten in onze 'bubbel' en mochten jou ein-de-lijk weer knuffelen, daar keken ze lang naar uit! Oma kwam babysitten toen mama en omie gingen winkelen. Ook omie paste eens op jou, toen mama naar haar werk ging. Het was aanpassen voor jou en je mama, maar het verliep elke keer heel vlot.


We brachten ook je overgrootmoeder een bezoekje. Samen met haar, je mama en je omie vorm je een viergeslacht.

We gingen deze maand van start met je eerste hapjes groentepap. Je moest nog een beetje wennen aan de vreemde textuur en nieuwe smaak, dat kon ik zien aan de gekke bekken die je trok. Een klein plantrekkertje ben jij, want je wilde het vooral graag zelf doen!

Mama ging ook zelf langs bij de osteopaat nadat ze last kreeg van haar been na het hardlopen. Blijkbaar was het dringend nodig! De keizersnede liet zo zijn sporen na; een geblokkeerde zenuw, veel spanning in de ruggewervels en een verkleving van littekenweefsel...

Dankzij liefste 'tante' Lisa voelt ze zich nu terug veel beter.


Dit was juni 2020!

Juli, here we come!


PS: dat je een grote kapoen bent wisten mama en papa al langer, nu geef je het hier zelf ook toe (bewijsmateriaal!)


1 comment

1 comentário


Tante Sab
Tante Sab
01 de jul. de 2020

Zo leuk dit allemaal te lezen ! 😍❤️ We genieten er ook van, elke keer opnieuw, bij elke maandbrief 🤗😘

Curtir
bottom of page