top of page
Search

Maandbrief augustus

Klein spookje van ons,


Deze maand werd je 9 maanden. Herberekend ben je nu ruim een half jaar oud.

©Nele Meulemans

We kunnen je ondertussen geen klein baby'tje meer noemen. Met jouw kreetjes geef je duidelijk aan wat je wel of niet zint. Ook de kapoen in jou kan zich niet meer verbergen. Je vindt het zalig om op en neer te springen op je beentjes wanneer wij je vasthouden. Als wij je kietelen op je buikje moet je vaak zo hard lachen dat je de hik krijgt, net zoals je mama :-).


Je bent niet meer te stoppen op de mat. Rollen van rug naar buik verliep al heel vlot, nu rol je ook van buik naar rug (vaak nog per ongeluk). Je grijpt naar je teentjes wanneer je op je buikje ligt en wiebelt vaak op handen en knietjes. Je sluipt regelmatig naar je favoriete speeltjes toe. Nog even... en daar kruip je zo achter Vito aan!Mama en jij begonnen deze maand aan een nieuw spannend hoofdstuk. Jij ging voor het eerst naar de crèche, mama ging terug aan het werk.

Je mocht eerst driemaal wennen en gaat sinds dan 3 dagen per week naar de opvang. Er rest je verder nog één dag bij oma (samen met je neefje en nichtje) en één dag thuis bij mama.

In de crèche hou je je manieren (nu nog wel ;-). Je eet je groentepap en (meestal) je fruitpap met smaak op. Het slapen in de slaapzaal verliep aanvankelijk moeizaam, omdat je je knuffelkonijn niet mocht meenemen (ter preventie van wiegendood). Gelukkig schreef de kinderarts een attestje, waardoor je hem nu toch mag meenemen. Gelukkig, want jullie zijn 2 handen op één buik!


De foto's van de fotoshoot bleken trouwens best goed gelukt! Mama maakte er bedankkaartjes van, om uit te sturen naar iedereen die jou een geschenkje gaf en alle genodigden van de babyborrel. We gaan jouw feestje jammer genoeg niet meer herplannen, de maatregelen laten het nog niet direct toe en op den duur ben je 1 jaar voor we iedereen mogen uitnodigen... Dan is het natuurlijk geen 'baby'borrel meer!


©Nele Meulemans


Oja Céleste, je bent sinds kort een echte BB ( = bekende baby). Je mocht samen met je mama in Het Laatste Nieuws schitteren in een artikel over bevallen en zwangerschapsverlof ten tijde van Corona. En over dat laatste weten we natuurlijk alles ;-)!


©Nele Meulemans


Je ontmoette deze maand jouw vriendinnetje Lo, die aan het eind van deze maand al 1 maand oud is! Wat kijken de mama's uit naar jullie playdates samen!

Eind augustus kwam Kamiel met zijn mama en papa op bezoek. Jullie hadden elkaar nog niet eerder ontmoet en schelen slechts een paar maanden van elkaar.


De kinesiste van Broos kwam langs voor een volgende check-up van je motorische ontwikkeling. Ze was heel tevreden met wat ze zag en wij daardoor natuurlijk ook! Je ging nog eens logeren bij je grootouders, eenmaal bij elk van beide. Je sliep telkens lekker uit, toch goed gerief die rolluiken!


Ziezo, de maand is weer voorbijgevlogen!

Op naar de volgende en hopelijk mogen we opnieuw wat meer uitjes maken.

Ik beloof dat je niet meer in de koffer meemoet ;-)! (al hoorden we je niet klagen!)

Vito vond het net iets minder plezant dat zijn plekje ingepalmd werd...1 comment
bottom of page